7 Mart 2016 Pazartesi

Severek izlediğim diziler

Bugün size son zamanlarda severek izlediğim dizilerden bahsetmek istiyorum.
Ben daha çok gizemli, bilim kurgu gibi dizileri seviyorum. Eskilerden Fringe başımın tacıdır hala, bir de Battlestar Galactica, hatta bu aralar en baştan başlayıp yeniden izlesem mi diye düşünmekteyim. İkisi de benim için tüm zamanların en iyi dizileridir.
Bir de Lost vardı tabii ama finaliyle çok hayal kırıklığına uğrattı.

Peki şimdilerde ne izliyoruz?

1- İlk sırayı caaanım Doctor Who'ya vereceğim. Oğlum ilk önerdiğinde amaan bu ne çocuk dizisi gibi demiştim, ama izledikçe öyle bir bağlandım ki vazgeçemiyorum:)
Şu aralar sezon arasında, sabırsızlıkla bekliyorum yeni bölümlerini.



Konusunu yazmaya üşendiğimden Vikipedi'den alıntı yapıyorum:


Doctor Who (Türkçe anlamıyla Doktor Kim) BBC yapımı İngiliz bilim kurgu televizyon dizisi. 

Dizi; Doktor olarak bilinen, zamanda yolculuk yapan insansı Dünya dışı yaratık olan Zaman Lordu'nun maceralarını anlatmaktadır. 

Doktor, dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bilince sahip ve zamanda yolculuk edebilen bir uzay gemisi ile evreni araştırır. Doktor, yol arkadaşları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, sorunları çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur. 

Doctor Who hayranlarına "Whovian" denir ve tarihte bir sözlükte yer edinmiş ilk hayran grubudur.[2] Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en uzun süren bilim kurgu televizyon programı olarak listelenen[3] dizi aynı zamanda İngiliz popüler kültürünün de önemli bir parçasıdır.[4][5] 

Dizi iyi planlanmış hikâyeleri, ilk yayınlandığı dönemdeki düşük bütçeli yaratıcı özel efektleri ve elektronik müzik kullanımındaki önderliği ile tanınır. 

 Doktor, Gallifrey gezegeninden gelmektedir ve oradaki tüm ırk gibi bir zaman lordudur. Zaman lordları ve Dalekler arasında gerçekleşen ve "Son Büyük Zaman Savaşı" (The Last Great Time War) olarak bilinen büyük savaş her iki ırkın da sonunu getirdikten sonra, Doktor hayatta kalan ve türünün sonuncusu olan tek zaman lordu olarak TARDIS ile beraber kaçmayı başarır ve büyük yolculuğuna başlamış olur. 

Tavsiye edilir, artık çocuk dizisi olarak görmek yerine söylenen her sözün ardındaki anlamlarını görmeye çalışıyorum. Aynı zamanda da çok eğlenceli bir dizi.

2- İkinci sırada yeni izlemeye başladığım The 100 var. İlk 10 bölümü izledim. Nedense dizi ilk başladığında bir bölüm izleyip vazgeçmiştik. Oysa çok iyiymiş. Lost'u anımsatıyor fazlasıyla, gizemini sürekli koruyor ve merak ediyorsunuz.


Dünyada kıyamet yaşanmış ve kurtulanlar bir uzay gemisinin içinde yaşamaktadır. Fakat oksijen azaldığından 100 genci dünyayı keşfetmeleri için gönderirler. Yaşanabilir olup olmadığını görmeleri için.
Ve olaylar gelişir, gizem epeyce olduğundan daha fazla anlatmak istemiyorum. Dizi 3. sezonunda şu an. Demek ki beğenilmiş.

3- Colony yeni izlemeye başladığım bir diğer dizi. 



Lost'u izleyenler başroldeki Josh Holloway'i (nam-ı diğer Sawyer/Lost) hatırlayacaktır.

Şimdilik fena değil gibi. Nereye kadar gider bilmem. 6 bölüm yayınlandı henüz.

Konusu ise:

Colony, yakın gelecek zamanında geçiyor ve uzaylı istilasına uğramış Los Angeles şehrindeki direniş mücadelesini konu alıyor. Dizinin başrollerinde ise 13 bölümlük başarısız İntelligence macerası yaşayan Josh Holloway ve Prison Break-The Walking Dead yıldızı Sarah Wayne Callies var. Holloway, bu direniş içerisinde yer alacak eski FBI ajanı Will Bowman karakteri ile dizide yer alacak.

4- Humans















Bu dizi 6 bölüm çekilip yayınlanmış ve bitmiş. Eğer yapay zeka vs ilginizi çekiyorsa mutlaka izlemelisiniz. Ben çok sevdim.

Dizi, gelişmiş robotlar olan ve Synth denilen androidlerin insanların yaşamı üzerine etkisine odaklanıyor. Robotların başlangıçta insanlar hayatına getirdiği kolaylıklar, sonrasında hiç beklenmedik olaylara neden olacaktır. -

5 yorum:

  1. Merhaba
    Bende Dr. Who dizisini çok beğenerek izliyorum.
    Diğer dizileri izlemedim ama aklımda tutucam :)
    Bende tavsiyede bulunmak isterim belki yeni diziler izlemek istersin.

    Blindspot
    Quantıco
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneriler için çok teşekkürler :) Dr Who canımdır :)

      Sil
  2. Dr. Who favorilerimden diğerlerimi seyretmedim

    YanıtlaSil
  3. Breaking bad i de tavsiye ederim. 1 numaramdır.

    Hem lost hem de how i met your mitler beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Ama senelerce çok severek izledim

    YanıtlaSil

Yorum yazan ellerinize sağlık:)

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.