12 Nisan 2016 Salı

Dipleri yağlı uçları kuru saçlar

Eskiden her yeri kupkuru olan saçlarım şimdi evrimleşti, dipler yağlı uçlar kupkuru.

Uzun bir süre ne yapacağımı şaşırdım, yağlı saç için şampuan kullansam zaten kuru uçlar beter oluyor, uçlara özel kullansam kaşıntıdan ölüyorum, dipler hemen yağlanıyor.

Şimdi uzmanlaşma yolunda ilerleme kaydettim :) Tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

- Öncelikle saçları sık sık fırçalamak gerekiyor, böylece diplerdeki yağı uçlara çekmiş oluyoruz. Bu da zamanla dipte yağın azalmasına, uçların ise nemlenmesine neden oluyor.
Dolayısıyla sabah kalkınca ve akşam yatmadan fırçalamak (5 dakika kadar) hem kan dolaşımını hızlandırıyor, hem de dipteki yağı uçlara çekmeye yardımcı oluyor.



- Her ne kadar dipler hızlı yağlansa da saç yıkama süresini uzatmak gerekiyor. İlk başlarda kaşıntıdan öldüm, ama şimdi saçım alışıyor. 3 günde bir yıkıyorum saçımı.
Saçımın taranırken zarar görmemesi için Tangle Teezer tercih ediyorum, banyoda kremliyken de body shop ahşap tarağımla tarıyorum.






- Saçımı şampuanlarken sadece diplerini masajla yıkıyorum, zaten akan köpükle uçlar yıkanıyor. Uçları da yoğurursam daha çok kuruyor.

- Kesinlikle sls içermeyen şampuan kullanıyorum. Live Clean argan oil shampoo şu an gözdem.



- Haftada bir saçımı Osmo Effects Detoxify şampuanla yıkıyorum. Biberiye, Adaçayı, Jojoba ve Buğday özü içeriyor. Saçı tüm zararlı kimyasallardan (özellikle şekillendiriciler) arındırıyor ve misler gibi yapıyor. Üstelik kurutmuyor da. Bu şampuanı sadece diplerime kullanıyorum, zaten akan köpük uçları temizliyor.




- Kuru saç uçları için ille de krem ya da maske kullanmak gerekiyor. Ben artık maske kullanmayı tercih ediyorum banyoda. Şu aralar memnun kalarak devam ettiğim maske ise Live Clean argan oil maskesi. Saçlarım yumuşacık oluyor. Tony&Guy maskesi de sevrek kullandıklarımdan.



- Banyo sonrası kuru saç uçlarıma elimde hangi yağ varsa ondan sürüyorum. Kerastase bitti, bu aralar Morfose argan yağını tercih ediyorum, bir kaç damlası yetiyor.



- Bir dahaki banyoya kadar yağlanma olursa kuru şampuan tercih edebilirsiniz, ben kullanmıyorum.

Bu formüllerle dipteki yağlanma epeyce azaldı bende. Saç uçlarına gereken özeni gösterince oradaki kurulukta azaldı. 

Sizin formülleriniz var mı bu konuda?

NOT: Görsellerin hepsi google'dan, zira fotoğraf makinem arızalı:)


25 yorum:

  1. Benim saçlarım çok dolaşıyor ve açarken çok kırılıyor Tangle teezer gerçekten işe yarıyor mu ya sanki hiç işime yaramayacak gibi geldiğinden siparişimden vazgeçmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENDE İNANMIYORDUM AMA İŞE YARIYOR GERÇEKTEN, AMA gRATİSLERDE SATILAN NASCİTA WET&DRY DA SÜPER

      Sil
    2. bir de selective mavi su var açmak için süper

      Sil
    3. Ya ben çok su krem denedim ama her türlü açarken tarak kırıyor. Zaten kestircem yarısını saçımın. Çok teşekkürler canım yakın zaman da edinecem inşallah :)

      Sil
  2. benim saçlarım da aynı şekil ama 3 gün yıkamasam yağ içinde kalır bırakamam öyle ama tarama taktiğini uygulayayım bakayım nasıl olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimki de öyleydi dipleri, şimdi alıştı, pazar yıkadım mesela, çarşamba yıkayacağım tekrar

      Sil
  3. aynı dertten bende muzdaribim eskiden her yeri kuruydu benim de şimdi dipler yağlı uçlar kuru tavsiyelerine göz attım ve sevdim. bir de şöyle bir durum var bende yaklaşık 5 yıldır head and shoulders kullanıyorum başka bir markaya geçtiğim an saçlarım kepekleniyor ve yaralar oluşuor diplerinde ve dökülme oluyor bu head and sholders bişey mi katıyor da saç alıştı böyle oldu anlamadım gitti :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. head and shoulders kullanan herkes aynı şeyi söylüyor, alışıyor herhalde saç

      Sil
  4. Benim saçlarım da aynı şekilde, saç uçlarıma mutlaka yağ takviyesi uyguluyorum. Saç yıkama süremi de uzattım, yağlanıyor ama uçlar kuru olunca daha da kırılıyor. Katlanmak gerekiyor bir şekilde :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef, uçlara gereken önemi vermek lazım, bir de dediğim gibi sık fırçalamak

      Sil
  5. Aynı problem bende de var. Tavsiyelerinizi uygulayacağım mutlaka..Sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nedense son zamanlarda herkesin problemi maalesef

      Sil
  6. Harika bir paylaşım olmuş Belginim ^^ Detoxify şampuanı alıcam ilk alışverişte yeni bir arındırıcı arıyordum iyi oldu :* Ben şu ara kuru saçlarımda dengeyi tutturmuş vaziyetteyim phyto ürünleri ile ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok sevdim detox şampuanını
      Phyto hangisini kullanıyorsun canım?

      Sil
  7. Süper bi yazı olmuş^^ Body shop un o tarağını yazdım istek listeme. Argan yağlı şampuanlar saçı daha kolay yağlandırır aslında, bu şampuanda olmadı mı??
    osmo şampuanı nerden alıyorsunuz peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmo şampuanı Sachaneden aldım. Argan yağlı yağlanma yapmadı ben de, ilk başlarda yaptı ama yıkama sayısını azaltıp fırçalama yöntemini uyguladıktan sonra yağlanma azaldı zaten

      Sil
  8. Bende zorda olsa gün aşırı yıkamaya alıştırdım saçımı.Bir dönem her gün saç yıkayarak çıkıyordum ve uzun saçlar için çok zordu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en iyisi, her gün yıkamak saçın kendi yağı ile beslenmesine engel oluyor maalesef

      Sil
  9. Bende aynı dertten muzdariptim, çok ağır bir kansızlık sonucu demir tedavisi gördüm ve saçlarımı şu an tanıyamıyorum. Saç kremsiz bile açılıyor, kolay taranıyor, dökülme durdu. Bir de saçlarımı 3 ayda bir uçlardan kestirmek de bana çok iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun, demir eksikliği önemli, mutlaka baktırmalı

      Sil
  10. Saçlarım ince telli dipleri yağlı uclsrı kuru selseve arginine x3 turuncu kullanıyorum sac uçlarım tiftik tidtik kupkuru ne yapacagım bilmiyorum yardımcı olun

    YanıtlaSil
  11. Tüm önerileriniz için teşekkürler. Ben de maske kullanıyorum watsons treatment waxtan memnunum, elseve in mucizevi yağlı maskesi de saçı nemlendirmede başarılı. Taramayla ilgili olarak bir problemim var benim saçlarım uzun ve kıvırcık kuruyken hiç taramıyorum saçımı yoksa çok kırılıyor :( önerebileceğiniz bir yöntem var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıvırcık saçı kuruyken taramamak lazım zaten, benim saçım da öyle, sadece ıslakken tarıyorum ve burun kıvırdığım bir ürün var, deneyince vazgeçemediğim. Tangle Yeezer tarak, üstüne tanımıyorum saç açmada :)

      Sil
  12. Saçımda kırık çok fazla ya zayıf ve ince telli olduğu için sanırım ama artık daha güçlü saçlarım liquid keratin saçlarımı canlandırdı sanki kırıklar yok ve kırılma da olmuyor saçlarım tararken çok kötü oluyordu omuzlarım falan küçük kırık saçlarla doluyordu artık tararken duştan sonra falan hiç böyle şeylerle karşılamıyorum.

    YanıtlaSil

Yorum yazan ellerinize sağlık:)

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.