13 Nisan 2014 Pazar

Nisan 2014 astroloji

Sevgili astrovedik Lale Dinç'ten nisan ayı yorumları...


ŞİMDİ EŞİTLİK ZAMANI,
BEDAVA SEVGİ YOK..
“Ne verirsen onu alırsın”.
“Ne alırsan onu iade etmek zorundasın”.
2014 yılı AY ve Güneş tutulmalarına şahit oluyor.
2 Ay ve 2 kez de Güneş tutulmasına şahit olacağız.
Bunlardan ikisi 2014 Nisan ayında önce AY ( 15 Nisan Terazi ) , sonra da Güneş tutulması ( 29 Nisan Koç ) şeklinde gerçekleşecek.
Yılın ilk tutulması dünyanın batı yarıküresinde görülecek.. Bu durum batı astrologlarını endişelendirmekte , dünyanın batısında bazı felaketlerin olabileceğini söylemekteler.
Güneş 14 Nisan 2014 de sabaha karşı , Balık burcundan yücelik ve çok etkili olduğu Koç burcuna geçiyor.
15 Nisan 2014 de ise Terazi burcunda Chitra nakşatrasında AY tutulması gerçekleşiyor…
AY tutulması etkileri en çok tüm ilişkilerde görülüyor..Eş, ortaklıklar , sosyal ilişkiler, dostluklar , koşullu , koşulsuz sevgi gibi.
Çünkü AY , koşulsuz sevgiyi taşır..Anaç sevgidir bu.. Oysa Terazi burcu koşullu ve karşılıklı sevgiyi işaret eder.
Tutulmanın gerçekleştiği Terazi-Koç ekseni , dışa açıldığımız kapı halinde.. Terazi’deki Ay ile herkesi koşulsuz olarak sevebiliriz.. Ama bu, onlarla bir ilişki içine girebiliriz manasına gelmez.. İçimizdeki bu sınırsız sevginin açığa çıkması için , karşı tarafın da saygılı , görgülü ve bu sevgiye layık olarak hareket etmesi şarttır.
Bu durumda galiba en çok kadınlar dikkat etmek durumunda.. Çünkü dişil duygular , her zaman herkesi apaçık sevmeye açıktır.. Ancak romantik ilişkilerde , ya da herhangi bir ortaklıkta böyle bir duygu seli ne kadar yarar verir şimdi.. Karşı taraf , bu güzel sevginin farkında değilse , ona saygısız davranıyorsa , bu durumdan en çok kadın zarar görecektir.Eğer kadın , içindeki verici sevgiyle uyum görüyorsa , tam da işe yarayacak dönem.. İlişkiler oluşur, kuvvetlenir ve uzun soluklu olur..
Terazi’nin tam karşısında yücelik Güneş var.. Güneş , Koç burcunda son derece etkilidir.. Kişi aynen güneş gibi parlar, her girdiği yerde dikkati çeker..Bu da egoyu yükseltir..Tam bu sırada , ayakları yerden kesilmiş Koç burcunun tek öğretmeni olan Terazi ona ayna olur.
İşte bu yüzden şimdi kadınlar , duygularını hemen açığa vurmamalılar.. Kendilerini korumaya almalılar.. Sevgiyi , ancak değer kişilere vermeliler.. Her kim olursa olsun.
Venüs enerjisi hala zayıf..Venüs güzellikleri, anlaşmaları , doğayı sever..Kadınsıdır..Vedik astrolojide eşi temsil eder. Kova burcunda zayıf Venus toplumsal ilişkilerde hayatın keyiflerinden mutlu olmak için yardımcı olamayacak durumda.. En azından , yücelik olduğu Balık burcuna ( 27 Nisan ) geçinceye kadar..Çünkü toplumu ifade eden Terazi burcunun lordudur ve Terazi’de hala rx Saturn ve Rahu var.
Romantik ilişkilerin karakası Venüs..Toplumsal karmanın ilişkiler burcu olan Terazi’de AY tutulması ve RxSaturn ve Rahu nedeniyle kararıyor..
Her ikisi de aydınlatıcı , ışık kaynağı olan Güneş ve Ay ‘dan, Güneş yoğun derecede parlarken (ego ) , Ay ( koşulsuz sevgi ) kararıyor..
Saturn her ne kadar Terazi’de yücelik de olsa, Terazi burcunun enerjisini yükseltse de , çalışmaya , aktivitelere yöneltse de , bu Ay tutulması ile ilişkilerdeki arzular , beklentiler “Ne verirsen, sadece onu alırsın” haline dönüşüyor…Doğrusu da bu.
Bu durumda bazılarımızın zihinsel yükü artabilir ve bu dünyanın maddi sıkıntılarından kaçmak isteyebilirler.. Özellikle Başak Ay ve Yükselenler hayli etki altındalar.Çünkü onları yoğun şekilde etkilecek tek durum var.. Eşleriyle ilişkileri.. Belki de farkına varmadan eşlerine kötü söz söyleyebilirler istemeden onları itebilirler.. Eşin terkine maruz kalabilirler..
Kadınların değerini bilmek gereken dönem.
Koşulsuz , yargısız sevginin yoğunluğunu hissetmek zamanı,
Umutlar, arzular , ego ve beklentilerin bir kenara konduğu , saygı ve güven duyulması gereken zamanlar önümüzde.
Açıkçası bu bir Ay tutulmasından ziyade yücelik Saturn ve yücelik Güneş’in dansı..
“Al gülüm , ver gülüm”
Tercih de bizim.
ASTROVEDİK…Jyotishi Dr. Lale Dinç
Danışma: info@astrovedik.com

2 yorum:

  1. Yahu astrolojiyle hiç ilgilenmem ama akrep burcunun olmayışı canımı sıktı .:D sonuçta ben bir akrebim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de akrebim:) ama burdakiler genel yorumlar

      Sil

Yorum yazan ellerinize sağlık:)

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.