30 Mayıs 2016 Pazartesi

Satış siteleri Modacruz ve Zebramo kıyaslaması



Merhabalar, son moda bu tür alışveriş siteleri. Dolabınızdaki giymediğiniz giysinizden kullanmadığınız kozmetiğe kadar her şeyi satabiliyorsunuz.
Ben de açılır açılmaz her iki siteye de üye oldum, ürünlerimi koyup beklemeye başladım. Satışlarım da oldu, alışverişlerimde.

Ben sizler için ikisini kıyaslamak istiyorum.

ZEBRAMO
Bir kere söylemeliyim ki kesinlikle Zebramo favorim.
Şimdiye dek hiç bir satışımda sorun yaşamadım, bir kere cins biri geri iade ettin, onun için de Zebramo benden özür diledi.

Artıları:
-Komisyon oranı diğer sitelere göre çok daha düşük. %10, ama sık sık %3 kampanyası yapılıyor.
-Pahalı markadan ucuzuna her ürünü bulabiliyorsunuz.
-Ziyaretçisi çok fazla, ayrıca site içindeki satıcılar da birbirinden alışveriş yapıyor.
-Sattığınız ürünün parası onaylandığı anda talebiniz üzerine anında hesabınıza geçiyor.
-Satın aldığınızda da kargo gelince beğenmezseniz iade yapabiliyorsunuz.
-Sorunlarınızda anında geri dönüyorlar, iletişim harika.
-Site kullanımı gayet kolay.

Eksileri:
-Bence sadece telefon üzerinden kullanabiliyor olmak eksi.
-Yazılan yorumları silemiyorsunuz. Mesela biri alıcıymış gibi gelip şu kadara olmaz mı diyor, olur diyorsunuz ve yok oluyor. Ama yorum orada kalıyor. Dolayısıyla indirimi yapmak zorunda kalıyorsunuz.
-Çekilmiş fotoğrafı yüklediğinizde yarısı çıkmıyor vs. Satın Al yazısına yükleyip öyle fotoğraf çekmeniz gerekiyor. Bunu hiç sevmedim.
-Sahte ürün satan çok, özellikle Mac gibi ürünlerde, dikkatli olmak lazım.

Genel olarak memnunum. Çünkü satışlarımda para ödemelerinde hiç sorun yaşamadım. Ayrıca 4 liraya uzun hırka gibi çok uygun fiyatlı alımlarım oldu.

MODACRUZ

Artıları:
-Marka ürünleri burada bulabilirsiniz.
Çok açık ve net söylüyorum başka da artısı yok.

Eksileri:
-Satışınızı yapıyorsunuz, onaylandıktan sonra paramı gönder diyorsunuz, tık yok. Mesaj atıyorsunuz, açıklama sadece pazartesi ve cuma para gönderiliyormuş. Çok uyanıksınız siz, bankada değerlendiriliyor para tabii.
Benim sattığım kişi kargo eline geçtiği halde onaylamadı, 3 gün süre dolunca site otomatik onaylıyor. 3 gün onun için bekledim. Cuma sabah 9.15te paramı bankaya istedim. Bana gelen cevap sadece talebi takip eden pazartesi ve cuma ödeme yapıldığıydı.
Dedim e bugün cuma? Cevap: saat 9 da gönderiliyor, siz 9.15 te istemişsiniz. Dolayısıyla sattıktan tam 7 gün sonra paramı alabildim. Ve derhal diğer satışlarımı sildim.
-Komisyon oranı çoook yüksek. %20 maalesef. Dolayısıyla orada satılan ürünlerin fiyatları da daha yüksek Zebramo'dan. Komisyon farkını koymak zorundalar çünkü.
-Herhangi bir alım yapmadım bu yüzden, ama alıcıların da çok şikayetlerini okudum.

Her iki sitede Gittigidiyor mantığıyla çalışıyor. Yani parayı yatırdığınızda sitenin havuzunda bekliyor, onaylayınca karşı tarafa aktarılıyor.
Tekrar kıyaslamam gerekirse kesinlikle Zebramo derim. Modacruz hesabımı kapıyorum zaten.

Zebramo dükkanıma göz atmak isterseniz TIK TIK

Umarım yazım faydalı olmuştur.


21 yorum:

  1. İki siteyide arada bir ziyaret ediyorum ama zebramo kesinlikle açık ara önde ..
    modacruzdan alışveriş yapmıştım kızıın dolabı kapandı sıfır ürün dedi lekeli çıktı.
    sanırım geldikten somra uğraşmıycaz sanıyorlar . iade için çok uğraştırmışlardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modacruz'dan satıcılar da alıcılar da çok şikayetçi zaten

      Sil
    2. Modacruz en azından iade etmek istediğinizde bir ürünü sebebini formaliteden de olsa soruyor ve eğer kusurlu olarak iade ederseniz iadeyi kabul etmiyor. Zebramo aldığınız ürünü 3 gün içerisinde sebep belirtmeden iade etmenize izin veren bir uygulama ve içi suistimalci kaynıyor düğünü olan, sünneti olan kamera vs satın alıyor o gün kullanıyor sonra iade ediyor sebepsiz ve kırık dökük dahi gönderse, bizim yapabileceğimiz bir şey yok dava açın diyor zebramo. Sakın hiç bulaşmayın.

      Sil
  2. ikisinden de hiç alışveriş yapmadım ama modacruzu çok duyuyordum demek ki her çok duyduğum iyi değilmiş. iyi ki okudum yazınızı. parayı haftanın iki günü aktarmak ne demek yahu hangi devirde yaşıyoruz...

    YanıtlaSil
  3. Ben de hiç alışveriş yapmadım. :)

    Bilgilendik. :)

    Ben de beklerim bloguma, sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  4. Çok acıklayıcı bir yazı olmuş o zaman zebramoya üye olmak lazım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. orda da sorunlar oluyor ama modacruz fena:)

      Sil
  5. gardrops hiç duydunuz mu?

    YanıtlaSil
  6. modacruz beni çok mağdur etmiştir kesinlikle kimseye önermiyorum o siteyi destek kısmı ilgilenmediği gibi kargo bedava dediler bütün alışverşlerimi yanlış adres yolladılar hem satışımı iptal ettiler hem de kargo iade parası ödedim.birileri bu modacruzu uyarmalı ya da kapatmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bende aynı sorunu yaşadım modacruza bende tüketici haklarına gidiyorum dediğimde hemen gidin dediler inanamadım

      Sil
  7. Zebramo beş para etmez bir uygulama. Satış yaptığınız ürünü hiçbir sebep belirtmeksizin alıcı iade edebiliyor keyfince kullanıp kullanıp geri iade eden istismarcı kaynıyor sitenin içi. Atıyorum oğlunun sünneti var bir kamera satın alıyor o gün kullanıyor sonra iade ediyor ve hiçbir şey yapmıyorlar. Hatta kırık yollasa bile savcılığa suç duyurusunda bulunun bizi ilgilendirmez diyorlar. Aklı olanın satış yapacağı site değil!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben uzun süredir kullanıyorum hiç sorun yaşamadım, şanssızlığınız olmuş üzüldüm, ama tüm satış sitelerinde iade var

      Sil
  8. modacruz gibi bir firma olamaz..satıcı pareo diye kazak kalınlığında ürün gönderdi ..ürünü kargoya verdim ücret ödendi,,benim adıma onalayıp ücreti satıcıya ödemiş..müşteri memnuniyeti yok,kimse ilgilenmiyor.sakın alışveriş yapmayın..okadar çok şikayet gelmişki yakında kapanır ..bence herkesin tüketici mahkemesine gitmeli böylelikle şikayetten kapanır..

    YanıtlaSil
  9. ARKADAŞLAR MODACRUZA İNANMAYIN BEN BİZZAT YAŞADIM SÜREKLİ PROBLEM VE KESİNLİKLESÖNĞŞ YAPMIYORLAR TAM AKSİNE ŞİKAYET ETTİĞİNİZDE HEMEN SİZİ SUÇLUYOLARLAR PARAM BİR AYDIR YATMADI ALDIPIM ĞRÜNLERE PARAM GİRTİ ÜRÜNLERİM ORTADA YÖK

    YanıtlaSil
  10. Modacruz zorbalıkla kapadığı profilimi hala açmadı. Diğer profilimi de kapamış. Hali hazırda kargolama süreci tamamlanmamış ürünlerim olmasına rağmen, para yatırmış bir yığın insan ürün beklerken, hesabıma aktarılmamış param varken uyarı bile yapmadan ve siteye aykırı hiçbir şey yapmamışken, 1200 satış yapmış ve müşteri memnuniyeti tepedeyken, birkaç tane fake şikayeti Kale alıp hakkınızda şikayet var mazeretiyle ve hakları olmamasına rağmen tüm ürünlerin faturasını isteme bahanesiyle profilimi kapadı ve açmıyor. Resmen gasp edildi param ve profilim. Beni yasal süreçle tehdit ediyorlar üstelik. Ürünler onların izniyle listelenmiş ve bir çoğu satıştan sonra kendilerinin orijinallik kontrolünden geçip müşteriye verilmiş.

    YanıtlaSil
  11. bu da bir satıcının şikayetiydi :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba modacruza üye olmadım,zebramoya uyeyim güzel evet fakat yukarida bir yorumdada okuduğum gibi iade sıkıntılı alıcı ürünü alıp kendi ürününün kusurlu yerini benim urunumle degiştirip bana geri gönderdi ve zebramo ekibinin bu umurunda bile olmadı.Sonuç: Satıcı mağdur.Dolap sitesine uyeyim orada iadeler gerçekten bir nebzede olsa değerlendiriliyor biraz daha adil dolap yani.

    YanıtlaSil
  13. Zebramo kullanıyorum. Uygulamayı seviyorum. Ama aralarda sorun yaşıyorum. Maalesef satıcıyı koruyan kuralları yok. Örneğin, alıcıya onay vermesi için mesaj atıyorsunuz, ama yanıt yazmıyor. Atılan mesajlara karşılık vermiyor. Bariz kötü niyetli alıcı olduğu belli. Bunu denetleyen kimse yok.Bana göre 3 gün çok uzun bir onay süresi. Ürüne göre onay süresi değişiklik göstermeli. Teknolojik ürünlerde onay süresi 3 gün olabilir. Ama kıyafet, oyuncak, süs eşyası gibi ürünlerde 1 gün olmalı. Ayrıca kullanıcı adı ve adresi farklı olan tonlarca alıcı var. Yani ürünün kime gittiği belli değil. Kullanıcı alıyor, başka şehirde birinin adresi var. Kim değerlendiriyor, kim onay veriyor belli değil. Bu da güven vermiyor. Bu konularda ciddi düzenleme yapmaları lazım.

    YanıtlaSil

Yorum yazan ellerinize sağlık:)

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.