30 Ocak 2014 Perşembe

Hindistan cevizi sütü yapımı


Bugün konumuz Hindistan cevizi ve faydaları:) Kendimi öğretmen gibi hissettim:)

Dün akşam kendimize yeni bir eğlence bulduk, hayatımda ilk kez hindistan cevizi aldım, kırdık ve sütünü yaptık.


Öncelikle belirteyim, kırma aşaması çok zor, bir erkek yapsa iyi olur ki bizde bu görevi eşim üstlendi:)

Hindistan cevizinde fotoğrafta gördüğünüz gibi 3 tane siyah delik var, onları şarap açacağıyla delip pipet sokarak suyunu içebilir, ya da bir bardağa boşaltabilirsiniz. Bu bitkinin her şeyi şifalı... Biz suyunu bardağa döktük, aşağıda gördüğünüz gibi azıcık bir şey çıktı. Tadı fena değil, sevebilirsiniz de nefrette edebilirsiniz, ben çok sevdim.


Suyunu çıkardıktan sonra kırma işlemine geliyoruz ki bu en zor kısmı... Biz çekiç kullandık. Kırdıktan sonra elinizde şöyle bir şey kalıyor.



Kabuklarını soyduktan sonra isterseniz yiyebilirsiniz, tadını badem'e benzetim ben ve çok sevdim. Biz az bir kısmını yiyip kalanından süt yapmayı tercih ettik. Bunun için dilerseniz meeyveyi rendeleyin, ya da bizim gibi rondoda çekebilirsiniz.


Rondoda iyice çektikten sonra (aşağı yukarı 3 bardak rende çıktı), ölçü olarak 1 bardak hindistancevizinin üzerine 1 bardak sıcak su ekliyoruz. Sonra yaklaşık 10-15 kez durdura durdura (3-5 saniyede bir) rondoyu çalıştırıyoruz. Eğer blenderınız varsa daha iyi olur, sıvı olduğu için. Çıkan sütü bir kavanoza süzüp kalan hindistan cevizi  için aynı işlemi 2 kez daha tekrarlıyoruz.
Yani bir bardak hindistan cevizi için 3 kere üzerine sıcak su ekleyip 3-5 saniyede bir durarak yaklaşık 10-15 kez çalıştırıyoruz. Ve çıkan sütü süzüyoruz. 
3 bardak rende çıkmıştı bir hindistan cevizinden, yani yaklaşık 9 bardak süt elde ettik. Tam 1 litre çıktı.


Daha sonra sütümüzü bozdolabına koyabiliriz. Soğuyunca üzerinde bir tabaka oluşacak, o meyvenin yağı. Cildinize güvenle sürebilirsiniz, göz altlarınız dahil. Sütünün tadı daha hafif oluyor, su gibi, ama damakta farklı bir tat bırakıyor. Faydaları ise saymakla bitmez.

Bir sonraki yazım hindistan cevizi sütünün faydalarıyla ilgili olacak...


SATIŞ BLOGUMA GÖZ ATTINIZ MI? TIK TIK


Bloglovin'den izlemek için TIK TIK
Facebook'ta takip etmek için TIK TIK  ve TIK TIK
Twitter'da takip etmek için TIK TIK
Google+'da takip etmek için TIK TIK


2 yorum:

  1. Bu güzel paylaşımınız için teşekkürler. En kısa zamanda deneyip size sonucu bildireceğim.

    YanıtlaSil

Yorum yazan ellerinize sağlık:)

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.