5 Ekim 2013 Cumartesi

İzledim-Sihirbaz ve Şeytan

Tam bir sinema tutkunuyum, mesleğim aslında uzun zamandır yapmıyor olsam da oyunculuk olduğundan deli gibi film seyrederim.
Dün ve bugün 2 harika film seyrettik. 
İlk önereceğim Now you see me. 

Konu sihirbazlar, ama o kadar merak uyandırıcı ve akıcı ki, üstelik final sürprizli ki ben böyle filmlere bayılıyorum, soluksuz izledim.
Şurdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz ve kaçırmayın


Diğer film ise dün izlediğimiz The Dyatlov Pass Incident. Türkiye de Şeytan Geçidi adıyla oynamış. Beni vuran noktası gerçek bir hikayeden yola çıkması, ve tabii ki gene sürpriz finali. Film el kamerasıyla çekilmiş, 

Konusu şurda şöyle anlatılmış:

Öncelikle senaryonun dayanağı olan “Dyatlov Geçidi Vakası” hakkında biraz bilgi verelim. Ekşi’de şöyle anlatılmış, “2 şubat 1959 gecesi ural dağlarında vukubulan ve 9 dağcının ölümü ile sonuçlanan esrarengiz olay. olayın geçtiği yer, kholat syakhl dağının doğusundaki dyatlov geçitidir. “kholat syakhl”, mansi dilinde ölüm dağı anlamına gelir. dyatlov adı ise grubun lideri igor dyatlov’a atfen sonradan verilmiştir.

kayakçıların kamp kurdukları yerdeki çadırları içeriden yırtılarak parçalanmış olarak bulunmuş, kurbanların bazılarının karda yalınayak, hatta don gömlek koşarak bir şeyden kaçtıkları, ikisinin kafatasının, ikisinin de kaburgalarının kırıldığı, birinin de dilinin yerinde olmadığı saptanmış, ancak bütün bunlara rağmen hiçbir cesette fiziksel mücadele izine rastlanmamıştır. ayrıca ölenlerin giysilerinde anormal düzeyde radyasyon izleri bulunmuştur. ölenlerin bazı yakınlarının iddialarına göre cesetlerin ciltlerinde turuncumsu, saçlarında ise grimsi bir renk hakimdi. resmi sovyet kayıtları olayı “bilinmeyen bir gücün” etkisine bağlamıştır.

yapılan spekülasyonların en yaygını olayın olduğu gece ve bunu takibeden günlerde bölgede çok sayıda kişi tarafından gözlemlenen turuncu ışık saçan gök cisimleri ile ilgilidir. bir başka iddia da bölgede sovyet ordusunun gizli askeri deneyler yaptığı yönündedir.

Finalin şokunu hala atamadım, izlediğim en iyi finallerden biriydi, 6.his ve The Others gibi.


Eminim bana teşekkür edeceksiniz bu iki film için, çünkü ben bize öneren arkadaşa minnettarım:)

İyi izlemeler:)

Bu arada çekilişime hala katılmadınızsa bekliyorum, ilk çekilişim, beni yalnız bırakmayın, zaten buraya bir şey eklerken de acaip hissediyorum kendimi, sanki kendi kendime yazıp okuyormuşum gibi geliyor:)

11 yorum:

  1. Aynenn!! sihirbzları daha geçen hafta izledim süperdi,tweeterdan arada paylaşıyorum film önerileri bakabilirsin. hatta ne tarz filmden hoşlanırsın bilmem ama ben korku ve şiddet içerikliler dışında bütün türleri seviyorum şimdide bunu izledim çok iyiydi;
    http://www.hdfilmdeposu.net/pazari-unutma-2013-720p-hd-turkce-dublaj-izle/

    YanıtlaSil
  2. oyyy yorum görünce nasıl sevindirik oluyorum:) bakayım twitter'a, seviyorum böyle gizemli ve sürprizli filmleri, bir de Red lights var o da çok iyidi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hhihi ol ol :D Takipte dimişsin zaten bni göremessin anında attıgım twetleri:)

      Sil
  3. Now You See Me filmini ben de çok keyifle izledim.
    İkinci filmi izlememiştim, hemen listeme ekliyorum.
    Bayılıyorum böyle film tavsiyesi veren bloglara. Yeni keşfettim bloğunu ama takipteyim bundan sonra :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hoşgeldin, senin önerilerin varsa keyifle alabilirim sinema manyağıyım çünkü

    YanıtlaSil
  5. Now You See Me filmini eşimle birlikte izlemiştik. Gerçekten şaşırtıcı, zevkle izlenesi filmdi. Devil's Pass isimli filmi izlemedim ve hemen not aldım bu akşam izlenmeli diye.
    Geçtiğimiz günlerde 127 Hours adında bir film izlemiştim. Tavsiye edebilirim. İki dağın arasında kalmış birinin öyküsünü anlatıyor. Film tek bir kişi üzerinde odaklanmasına rağmen hiç sıkıcı değildi. Yaşanmış bir olaydan esinlenerek kurgulanması da cabası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler tavsiyen için, bu akşam seyretmeye film arıyordum, seyretmediğim kalmamış nerdeyse, hemen bakıyorum:)

      Sil
  6. Bir korku sever olarak The Dyatlov Pass Incident sıkılmadan izlenebilir olduğunu düşünüyorum hatta birazdan açıp tekrar izleyeceğim :)) Now you see mi ise süperdi numaraları nasıl yaptıklarını bilmek istiyorruuuuuum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dyarlov Pass gerçekten ilgi çekici filmdi, sürpriz finalli filmleri seviyorum ben ters köşeye yatıran

      Sil
  7. İlk 2 filmi ile İzlediğim en ilgi ve dikkat çekici film serisiydi sihirbazlar 3'cü filmin çıkacağı hakkında söylentiler var umarım doğrudur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten çok farklı bir senaryo ve kurguydu

      Sil

Yorum yazan ellerinize sağlık:)

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.