5 Ekim 2013 Cumartesi

Saç bakım rutinim

Saç takıntım malum, şimdi de taktım saçım kendi rengine dönecek diye:) Boya çok yıpratıyor ve ben artık kimyasal sürmek istemiyorum. Bana kalsa direkt gidip kazıtacağım ama eşim kıyameti koparıyor olmaz diye:)
Ben de şimdilik hızlı uzatmak için elimden geleni yapıyorum.
Gelelim saç bakım rutinime...


Haftada bir gün(cumartesi) sinameki kürü uyguluyorum. Bilgisi için TIK TIK
Ama gördüğünüz gibi ne bulursan koy şeklinde yapıyorum ben:) Her şeyin cılkını çıkarmakta üstüme yok:)
Bir de yabancı forumlarda okuduğuma göre sinameki saç rengini açıp solduruyormuş ve kurutuyormuş, buna çözüm olarak içine bir tatlı kaşığı bal eklenmesi önerilmiş. Bal da eklemeye başladım. 2 hafta sonra iki ayı doldurmuş olacağım sinameki küründe, sonra 2 hafta ara veriliyor. O arada turp kürüne devam etmeyi düşünüyorum, çünkü siyah turp mevsimi şimdi, her zaman bulunmuyor.




İşte en sevdiğim, Dax supergro kokusu beni benden alıyor, hafta bir gün de az miktar ürünü parmaklarımla alıp saç diplerine ve kalanı da uçlarına sürüyorum, çok seviyorum bu ürünü ben, o yüzden de çekilişime de koydum. Ama dikkat, çok sürerseniz zor arınıyor saçtan ki kokusundan mest olup bol bol sürmüşlüğüm var:) Ayrı bir postu hak ediyor bu ürün...


İlk önce içine çam terebentin, sarımsak yağı, hint yağı, papatya yağı, bemiks ve bepantene eklediğim Fiyto sarmaşık özlü şampuanımı kullanıyorum, saçımda birkaç dakika bekletiyorum.


İkinci şampuanımı Down Under Argan şampuanı ile yapıyorum, sevdim bu ürünü, saçımı yumuşacık yapıyor ve mis gibi de kokuyor. Sonra aynı ürünün kremiyle kremliyorum. Watsons'tan almıştım.


Haftada bir kez krem yerine BC repair rescue saç maskesini sürüyorum, saç yumuşacık oluyor, seviyorum, ama bitince almayabilirim, zira daha uygun fiyatlı ürünler var.


Banyodan sonra saçı havluyla biraz kurutunca uçlarına BC repair rescue saç ucu kremimi sürüyorum, kırıkları önlüyor, çok memnunum. Az kaldı o yüzden bazen de şunu kullanıyorum:


Bu da güzel bir ürün, sevdim, özellikle kokusunu...


saç kolay taransın diye de sıvı saç kremini kullanıyorum Down Unders argan serisinin.
Geçen ay Watsons'ta 3 al 2 öde vardı saldırdım bu ürüne:)


Bunu yeni öğrendim, banyodan sonra son durulama suyu olarak 3 zencefil kökünü bir bardak suda 5 dakika kaynatıp ağzını kapatıp ılınana kadar bekliyoruz ve son durulamayı onunla yapıyoruz. Ben Gratis'ten aldığım sprey şişeyi kullanıyorum. Saçı uzattığı ve beslediği söyleniyor, bugün ilk kez uyguladım, zamanla sonuçları paylaşırım.


15 günde bir de bu yağlardan birini kullanıyorum, HC Complex (saç uzatma etkisini göremedim ama saça iyi geliyor), bir de Natura Therapy saç yağı, ikisinden de memnunum.


saçımı sadece bu ahşap tarakla tarıyorum, saçı kırmıyormuş.

Gelelim şekillendirmeye, saçlarım normalde dalgalı. Eğer kendi halinde kullanacaksam
 bunu ya da
bunu kullanıyorum, bazen ikisini birden, çok memnunum, saçlarımın kıvırcığı çok güzel oluyor.

Eğer düz kullanacaksam da
bunu kullanıyorum, kolayca fön çekilebiliyor saçıma ki normalde benim saçıma zordur fön çekmek.

Bazen de yatarken uçlarına Doa kozmetik argan yağını

ya da gene Doa kozmetikten aldığım Hindistan cevizi yağını sürüyorum, bu yağı yüzüme de sürüyorum haftada 2 kez, çok seviyorum.


Amaniiiiiin, şöyle bir baktım da yoruldum yahu, meğer ne çok şey yapıyormuşum ben:)
Saçlarımın şu anki resmini ekleyeceğim ki uzamasını görebileyim, sinameki pek uzatmadı gibi, gerçi 1.5 ayda 2 kez dip boyası geldi birer parmak, fena değil sanki, ama sanırım mevsimini kaçırmamak için siyah turp kürüyle devam edeceğim. İşte saçımın şu anki uzunluğu:


Buraya kadar sabredip okuduysanız tebrikler valla:)



















8 yorum:

  1. Merhaba, blogunuzu yaptığınız 250. izleyici çekilişi sayesinde keşfettim ve incelemeye başladım. Faydalı ve hakkında bilgi edinmek istediğim konulara da değinmişsiniz. Bu yazınızda da doa kozmetik ürünlerine rastladım. Bu ürünlerden memnun musunuz? Hindistan cevizi yağını haftada 2 kez yüzüme de sürüyorum demişsiniz. Yağ bezesi çıkarma gibi bir durum oldu mu? Umarm sizi yormayacak sorulardır. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz:) yağ bezesi olmadı, ama şimdi Yves rocher'dan gece kremi aldım,onu kullanıyorum, gözaltıma da OHT peptide 3 göz kremi kullanıyorum

      Sil
  2. selam bu sinameki kürünü ben dört haftadır yapıyorum ve sonuç ürtiker maalesef cildimi aşırı derecede kurttu zaten hassas olan cildim iyice kabuk kabuk olup kaşınmaya ve şişmeye başladı soluğu dermatologta aldım kesinlikle sürme dedi sinameki aşırı kurutur dedi ilaç kullanıyorum şimdi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa çok üzüldüm canım, ben 2. kürü bitirmek üzereyim, hiç sorun yaşamadım, ama cilde göre değişiyordur tabii acil şifalar dilerim

      Sil
  3. Merhaba, çam terebentinin fazlasının saça zarar verdiğini okumuştum, nasıl bir zarar veriyor unuttum. Ama bir şişeye 4-5 damla dökmek, o şampuanı da her gün değil, günaşırı kullanmak lazımmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. memnun kalmadım zaten, şampuanı attım, kokusu çekilmiyordu:))

      Sil
  4. Saçlarım için zigavus ürünlerini kullanıyorum.Saçlarımın dökülmesini, kırılmasını ,yıpranmasını önlüyor.

    YanıtlaSil
  5. Günlük saç bakımı yapmak zorunda kalıyorum çünkü saçlarıma sürekli işlem yapıyorum her gün şekil vermem gerekir bu sebeple bakımın da iyi olması ve saçlarımı koruması gerekiyor doğal keratin kullanıyorum saçlarım için farklı farklı ürün kullanarak uğraşmama gerek kalmıyor uzun zamandır patentli keratin sayesinde sayesin de saçlarım hep bakımlı ve sağlıklı şekil veremeden çıktığım zamanlar da bile hoş görünüyor hep.

    YanıtlaSil

Yorum yazan ellerinize sağlık:)

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.