9 Şubat 2014 Pazar

İzledim-Trans


Az önce bitirdik filmi. İlk yarısında anlamsız ve karışık gelse de sonlara doğru her şey anlam kazandı. İlginç, farklı bir filmdi. Aralara serpiştirilmiş bazı cümleler vardı ki bayıldım.
Konusuna bakalım: (beyazperde.com'dan alınmıştır)

Sanat eserleri konusunda uzman olan Simon tanınmış bir müzayede müdürüdür. Frank adındaki bir gangster ile birlikte milyon dolarlar değerindeki bir tablonun çalınma eylemine katılır. Olay esnasında oluşan kargaşada başına korkunç bir darbe alır, ve uyandığında tabloyu nereye sakladığı konusunda hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ne tehditler ne de işkenceler onun hafızasını geri getirmeyecektir. Bunun üzerine Frank Elisabeth isimli bir hipnoz uzmanını tutar, böylece Simon'un beyninin derinliklerindeki bilgiye ulaşmayı planlamaktadır. Seans ilerledikçe geçmişine dönen Simon için geçmişteki tutkularının canlanlanma zamanıdır.


Filmin yönetmenliğini Trainspotting ve 5 Oscar ödüllü Slumdog Millionaire gibi sevilen filmlere imza atan Danny Boyle yaparken, başrollerini James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel oynuyor.

IMDB puanı 7.0
Filmi izlerken bir yandan da beyin jimnastiği yapıyorsunuz, zira özellikle ilk başlarda anlamak pek mümkün değil.
Bence izlenebilir bir film, biraz beynimizi çalıştırmak adına, bilmece gibi çünkü. 







SATIŞ BLOGUMA GÖZ ATTINIZ MI? TIK TIK


Bloglovin'den izlemek için TIK TIK
Facebook'ta takip etmek için TIK TIK  ve TIK TIK
Twitter'da takip etmek için TIK TIK
Google+'da takip etmek için TIK TIK




7 yorum:

  1. Şu sıra vakit ayırıp da izleyemediğim filmlerden birisi ;) güzel oyuncu kadrosu ve farklı konusuyla muhakkak izlenecekler arasında ama öncelikle şu Oscar maratonunu atlatmamız lazım :) teşekkürler paylaşım için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oscar adaylarının hepsini izledim, sanırım 12 yıllık esaret toplar gibi oyları

      Sil
    2. Wuuu favorimiz aynı desene ;) Fakat Gravity ile Alfonso Cuaron'un (DGA) ''En İyi Yönetmen'' Ödülü'nü kazanması; sürpriz yapma olasılığını da ortaya koyuyor. Her ne kadar ben kıyas dahi etmesem de gerçek.

      Sil
  2. Gravity kötüydü ya, ama haklısın olabilir, Kaptan Philips'te iyiydi aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bir ''En İyi Film'' olabilecek kadar iyi değildi ;) Tom Hanks çok yaşlandı yaa öyle görünce üzülüyorum ben ama oyunculuğu filmin önüne geçmişti bunu söyleyebilirim.

      Sil

Yorum yazan ellerinize sağlık:)

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.