27 Şubat 2014 Perşembe

Batık tırnaklara çözüm var mı?


Tırnak batması sorununu çoğu kadın yaşıyor. Maalesef benim de her iki ayağımda, baş parmağımın yanındaki tırnakta batık var. Senelerdir çekiyorum. Pedikür yaptırıyordum, ama alınıyor, tekrar çıkıyor. Artık kendim tedavi uygulamaya karar verdim ve netten uzunca bir araştırma yaptım, özellikle yabancı sitelerden...

Şimdi sizlerle bunları paylaşmak istiyorum. Batık tırnak neden olur, bunu çoğumuz biliyoruz, yanlış tırnak kesimi, darbeler, yanlış ayakkabılar, ya da benimki gibi ayak tabanında sorun.
Benim ayaklarımın altı fazlaca oyuk, bu yüzden yük tırnaklar biniyor basarken, bu da batığa sebeb oluyormuş. Doktorum söylemişti. Bu arada doktor tedavisi de denedim, bir süre sonra tekrarladı.

Bakalım insanlar nasıl deneyimler ve çözümler paylaşmışlar:


1- Tiger Balm-beyaz olanı (Türkiye de çin viksi diye bulabilirsiniz, ya da ben tarifini vereceğim, kendiniz yapabilirsiniz)
Betadin solüsyon (ya da tuzlu su)
Betadini batık kısma uygulayıp 2 dakika kurumasını bekleyin(ya da ayağınızı tuzlu suda 5 dakika bekletip kurulayın)
Tiger balmı tüm tırnağa uygulayın (batık kısım tamamen kaplansın) ve bir flasterle tırnağı kapatın. 
Bu işlemi batık kısım çıkarıldıktan sonra 2 hafta boyunca sabah-akşam uygulayın.
Tiger Balm nedir ve nasıl yapılır?

ilk olarak 1870 yılında burma'da şifalı bitkiler satan aw chu lin tarafından çin hanedanı için yapılmıştır. uygulandığı bölgede sıcaklık hissi verir, kan akışını canlandır. kötü kokulardan kurtulmak amacıyla burun ucuna hafifçe uygulanabilir. ağrı kesici merhem olarak kas ve eklem ağrılarında kullanılır. burkulma ve kaşıntıya iyi gelir. 

20 birim balmumu 
4 birim saf vazelin (parafin yağı)
32 birim kafur 
20 birim mentol yağı 
8 birim karanfil yağı 
8 birim çay yağı
8 birim tarçın yağı

kısık ateşte balmumu ve vazelini eritin. ateşten alıp kafur bloklarını ekleyip eriyene kadar çevirmeye devam edin. kolaylaştırmak için kafur blokları kesilerek küçültülebilir. diğer yağları ekleyerek iyice karıştırın, küçük cam veya teneke kaplara boşaltarak soğumaya bırakın. (20 birim mentol yağı yerine 10 birim mentol, 10 birim ökaliptus yağı kullanılabilir.) 

not: 
bu karışım için yemek yapmakta kullanmayacağınız bir kap seçin. 
karışımı göz, ağız bölgesinde ve açık yaralarda kullanmayın.
kullanım için ticari "tiger balm" kullanım talimatına uyun.

netten alıntıdır (ekşi sözlük)

2- Batığı almadan önce ayaklarınızı elma sirkesi ya da sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletin. Daha sonra bir kürdan yardımıyla tırnağın yan kısmını açın. Çok ağrı varsa anestol pomat kullanabilirsiniz, uygulamadan önce. Kütikül kesici ile tınağın yanından girip batık kısmı çıkarın.
Sonrasında küçük bir pamuk parçasını oraya yerleştirin. Bu tırnağın batmamasını sağlayacaktır. Pamuğu 2 günde bir değiştirin.

3- Bu benim aklıma geldi. Biliyorsunuz tırnak batıkları için tel tedavisi var. Bunu yerine acaba tırnağın altından diş ipi geçirsek olur mu ki:)) Valla ister inanın ister inanmayın deneyeceğim:)

4- Eğer tırnağınız enfekte olduysa (benim ki öyle şu an, dokunamıyorum bile, şişti), sıcak suda İngiliz tuzunu çözüp ayaklarınızı bu suda 20 dakika bekletin. Kuruladıktan sonra bir soğanı ortadan kesip sulu kısmını batık tırnağın üzerine yerleştirin ve 10 dakika bekleyin. Sonra taze fesleğen yapraklarıyla tırnağın üzerini kaplayın ve bantla tutturun. Bir çorap giyin, tüm gece kaldın. Sabaha ağrınız kalmayacak demişler. Deneyeceğim.

5- Çay ağacı yağı ve lavanta yağını karıştırıp enfekte bölgeye sürün (günde 3-4 kez demişler, tembel ben bir kere sürersem iyi). Enfeksiyon iyileşene dek devam edin.

6- Batık kısmı aldıktan sonra iodine (eczaneye sorun) ile ıslatılmış küçük bir pamuk parçasını tırnağın kearından iterek yerleştirin. Tekrar iyodinle ıslatın. Sonra temiz bir ojeyi tırnağın tamamına ve pamuğun dışarda kaln ucuna sürün. Bu sabit durmasını sağlıyormuş. Bu işlemi her gün, ya da 2 günde bir tekrarlayın. 6-9 ay sonra tırnak tamamen iyileşiyormuş. Bunu gözüm tuttu, iltihap geçer geçmez başlayacağım.

7- Batık tırnağa viks sürün demişler, denenebilir.
O zaman ben de blistex med plus sürebilirim:))



Bunlar da bizimkilerden öneriler:

1- Biraz el kınası ve limon tuzunu karıştırıp parmağınıza yatmadan önce sürün.

2- Kulak temizleme çubuğunu tentürdiyota batırıp batık kısma (içine doğru) sürün, bu iltihabı kurutup acıyı dindiriyormuş


NOTLAR:
Pamuk yerine gazlı bez daha sağlıklı gibi geldi bana.
Tuzlu su her yöntemde yazılmış, demek ki önemli.
Genel olarak batık kısmın nemlendirilmesi önerilmiş. Saç kremi süren bile var:)

BATIK TIRNAK İÇİN ÜRÜNLER:



Gehwol Med Tırnak Yumuşatıcısı

• Kırılgan Tırnaklar 
• Batık Tırnak

Batık tırnak ve deri kalınlaşmalarının önlenmesi için yardımcı olur. Kütikülleri (tırnak etini) yumuşatır.

Kullanım Talimatı

Günde 1-2 kere bası hissedilen noktaya ve tırnak kenarlarına içindeki damlalık yardımıyla basınç yok olana kadar damlatılır. Deri kalınlaşmasını hızla ve acısızca yumuşatır. Batan tırnağın verdiği rahatsızlık ortadan kalkar. Tırnağın tırnak yatağına yaptığı ağrılı bası yok olur.


 


Bu teli evde kendinizin bile uygulayabileceğiniz yazılmış. Deneyen var mı? Çözüm oldu mu?

Sizlerin bildiği başka yöntemler ya da ürünler varsa yazar mısınız? Feci durumda tırnağım :(
Batık tırnakdaşlarım sizi çoook iyi anlıyorum:)

Sevgiyle kalın e mi:)


Çekilişime katılmadıysanız sizi buraya alalım:)

SATIŞ BLOGUMA GÖZ ATTINIZ MI? TIK TIK


Bloglovin'den izlemek için TIK TIK
Facebook'ta takip etmek için TIK TIK  ve TIK TIK
Twitter'da takip etmek için TIK TIK
Google+'da takip etmek için TIK TIK









17 yorum:

  1. Benim de ayak baş parmağım batıktı. Hatta bir kez tırnağımı çektirdim ama yine tekrarlardı. Sonra bazı özel hastanelerde mevcut bir uygulama olan tel taktırma yöntemini denedim ve çok şükür kurtuldum gibi gözüküyor. Acısız çok basit bir uygulama. netten medikal ayak bakım birimleri olan özel hastaneleri araştırabilirsiniz. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araştırdım ama Bodrum da sadece manikürcüler yapıyor, aklımda denemeyi düşünüyorum. Ne kadar oldu taktıralı? gün içinde rahatsızlık veriyor mu? fiyatı ne? böyle soru bombardımanına tutarım adamı:)))))))

      Sil
    2. Ben yaklaşık 6 yıl önce taktırdım. Bir kaç ay içinde düzelme hissediliyor zaten. Tırnağın durumuna göre 6-7 ayda tırnak tamamen düzeliyor ve tel çıkarılıyor. Maşallah diyeyim son 4 yıldır hiç bir şikayetim de yok. Ben İstanbul'da international hospital'da yaptırmıştım. Tek şube Etiler'deydi o zaman ama şimdi yaygınlaştı. Fiyatını inanın hatırlamıyorum ama 300 tl civarındaydı sanırım. Gün içinde de hiç rahatsızlık vermiyor.

      Sil
  2. çok geçmiş olsun canım.. batık tırnağın verdiği acıyı çok iyi bilirim. normalde ayak tırnaklarımı hep oval kesiyordum hiç bir sıkıntım yoktu, bir defasında eşim yanlış kestiğimi söyledi bende düz kestim 1 senedir her iki ayağımında baş parmak tırnağı batıyor :( iyice uzattım tekrar oval kestim şimdi geçti geniş rahat ayakkabı giyiyorum ki tekrarlamasın diye.. umarım seninkide geçer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akşam tentürdiyot sürdüm, sabah acısı geçmişti, bugün almaya çalışacağım batığı:) sağol canım acısı gerçekten fena
      ama seninki de ilginçmiş, normalde düz kesilmeli diyorlar batık için

      Sil
    2. korkumdan düz kesemiyorum.. bi ara batık etimin içine iyice girmişti onu çıkartırken beni baya ağlatmıştı. şimdi yazarken bile içim tuhaf oldu.. allah yardımcın olsun canım

      Sil
  3. Merhaba, bende yaşıyordum bu batık olayını ayakkabılarınızı geniş ve rahat olmasını özen gösterin bilhassa burun kısmına dikkat etmekte fayda var.Tedavi içinde şunları yaptım Bactroban merhem var ağrılı batık olan yere sürün hatta pamuğun üstüne sürüp tırnağın altına koyun canınız biraz acıyabilir bu şekilde inesiye kadar devam edin indikten sonra tırnağı çekmeyin çünkü çektğiniz tırnak yine aynı şekilde uzayıp aynı kısırdöngüyü yaşanacak acıyı hisseder hiseetmes pamuk kyun hep ben öyle yapıyorum.Geçmiş olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, alayım bugün bactroban, tentürdiyotta iyi geldi, aklınızda olsun ağrısını kesti hemen

      Sil
  4. bende çok çektim gerçekten illet bir şey :( sağ baş parmağımı çektirmiştim solda da çıktı onu kendim hallettim tırnağımın batık tarafına çift kat peçeteyi törpünün ucu yardımıyla yerleştirdim (peçete tırnağın altına doğru girmeli ve üstüne doğru sarmalı enfeksiyonlu bölgeden teması kesmeli) sizinde yazdığınız gibi bir soğanı ortadan kesip bi katmanını direk ateşe tutarak pişirdim sıcak şekilde tırnağıma sardım çorap giyip sabaha kadar beklettim (bu iltihabın toplanmasını sağlıyor) ertesi gün şiş bölgeye iltihap kurutucu (antibiyotik) krem sürdüm bunu her gün yaptım kısa zamanda geçti yara kapandıktan sonrası kolay zaten ... iltihaplı tırnakla banyo yapmak çok zor su değmemesi gerekiyor ayağıma kat kat poşetler sarıp bantlayıp banyo yapıyordum yinede su giriyordu çok kötüydü hatırlamak istemiyorum o günleri :( peçeteyi tırnağıma yerleştirirken çok acı çektim ama değdi gerçekten şuanda hiç bir sıkıntım yok Allaha şükür sadece tırnağımı çok kısa kesmemeye çalışıyorum ... sizinki de biran ince düzelir inşallah geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun uzun anlatmışsın teşekkür ederim canım ne güzel kurtulmuşsun, Allah bir daha göstermesin, ben de pamuk ya da gazlı bez sokacağım içeriye ama şu an o kadar şiş ki parmak biraz inmesi gerekiyor, çarşaf bile değse zıplıyorum

      Sil
  5. bu sorunu yaşamayan yok sanırım . Tırnağıma tedavi uygulandi baktı ki doktor beyy tık yok. gel çekelim dedi. 4 yıl önce çektirdim. tırnağım yerine baya sağlam ve sağlıklı geldi ama yine basladi batmaya. bende acıma ve agrı yapmiyor. sanırım önceki tırnak o bölgeyi baya oymus kendisi için. ayak bas parmağımda var suan. 2 senedir öyle duruyorum. çektirmenin hiç bir işlevi olmuyor. aptallık ettim. abimin de aynı sorunu vardı. tırnağın yanındaki etleri kesip ayırarak tırnaği törpülediler dikiş attilar. asker de o kalın botlarla bile batma olusmadi. bu yaz düğünü var ardından bende öyle yaptiricam 8 senedir olmadi abimde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte o yüzden çektirmek istemiyorum ben de, geçmiş olsun canım. Abine yapılanı okudum netten, sanırım batığı ve ordaki tırnak yatağını alıyorlarmış. Ama operasyon dedi mi ödüm kopuyor, sanırım tel uygulamasını bir deneyeceğim

      Sil
  6. Merhaba batık için çözüm Buldunuz mu ben hala çaresizce tırnağima daha da gomulmesini bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef hala duruyor, her ay düzenli aldırırsam acısı çok olmuyor. Bant denemiştim, o geçirmişti ama bırakınca tekrarladı

      Sil
  7. Benimde tirnak batmasi var en bas sol bas parmagimdan cikti simdi iltihapli kaniyo :( doktora gittigimde ilk krem verdiler onu surmeye devam ettim iglesmedi simdide sag bas parmagimda cikti en son care sanirim cektirmek olcak :( iglesmiyo napicam bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tel uygulaması iyi diyorlar ben denemedim ama aklınızda olsun

      Sil

Yorum yazan ellerinize sağlık:)

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.