20 Şubat 2014 Perşembe

Okudum-Can Dostum


Bu aralar kafam çok dolu olduğu ama okumadan da uyuyamadığım için hafif kitaplar seçiyorum. Onları okurken bile bir cümleyi 5 tekrar yapabiliyorum, kafam öyle gidik yani:) Bu kitap oğlumun bana yılbaşı hediyesi, sevinçten uçmuştum görünce.

Can Dostum üzerinde de yazdığı gibi bir sevgi romanı, kah gülerek, kah ağlayarak, hatta bazen aynı anda hem gülüp hem ağlayarak (evet ben bunu başardım) okuyacaksınız. Hele benim gibi hayvan dostuysanız daha da çok etkilenmeniz, hatta köpeğiniz yoksa koşup edinmeniz mümkün...


Önce kitabın arka kapağında yazılanlara bir bakalım:

Can Dostum

Köpekler hakkında bir roman, insan hayatının en derin meselesi olan "Neden buradayız?" sorusuna cevap verebilir mi?

Can Dostum, bir köpeğin birkaç farklı yaşam boyunca varlığının amacının peşinde koşmasının hikâyesi... 2006'da Ulusal Köşe Yazarları Derneğinden En İyi Mizah dalında ödül alan ve 2011'de YILIN KÖŞE YAZARI seçilen W. Bruce Cameron'un bu iç açıcı ve komik romanı, bir köpeğin pek çok hayatının duygusal ve eğlenceli hikâyesi olmakla kalmıyor, aynı zamanda insan ilişkilerine ve insanla en iyi dostu arasındaki kopmaz bağa köpeğin bakış açısından bir yorum getiriyor.

"Muhteşem bir kitap. Hem güldüm hem gözyaşlarına boğuldum..."
Alice Walker, Pulitzer ödüllü yazar

"Hayatında bir köpeği sevmiş olan herkes, bu bilgelik dolu, dokunaklı ve çok eğlenceli kitabı okumalı."
Dr. Marty Becker, Good Morning America

"Elimden bırakamadım. Bitirdiğimde, kısa süre önce ölmüş olan köpeğimin bu kitap aracılığıyla benimle konuştuğu hissine kapıldım."
Dina Zaphiris, Animal Planet

"Bir köpeğin komik, büyüleyici ve kesinlikle inandırıcı birkaç hayatının hikâyesi olan bu kitap, reenkarnasyonun olduğuna ve yazar W. Bruce Cameronın bundan önceki hayatında bir köpek olduğuna ikna etti beni. Başka türlü, dört patili bakış açısından hayatı, sevgiyi ve sadakati bu kadar dokunaklı bir biçimde nasıl anlatabilirdi ki?"
Victoria Moran


Kısa bir özet vereyim, gerisi kitapta, spoiler yok:)
Bu kitapta bir köpeğin defalarca hayata gelmesi ve yaşadıklarından öğrendikleri, tabii ki içinde bulunduğu hayatta yaşadıkları anlatılıyor.
Fazla yazmak istemiyorum, en iyisi alın ve okuyun, zaten benim gibi severseniz 1-2 gecede bitirirsiniz.


SATIŞ BLOGUMA GÖZ ATTINIZ MI? TIK TIK


Bloglovin'den izlemek için TIK TIK
Facebook'ta takip etmek için TIK TIK  ve TIK TIK
Twitter'da takip etmek için TIK TIK
Google+'da takip etmek için TIK TIK



1 yorum:

Yorum yazan ellerinize sağlık:)

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.