8 Mart 2014 Cumartesi

Dünya emekçi kadınlar günü



Dünya emekçi kadınlar günü... Her kadın emekçidir, ister evde ister işte... Bugünden itibaren artık kadınların kendileri üzerinden prim yapılmasına izin vermemelerini, bol bol üretmelerini, güçlerinin farkına varmalarını diliyorum.

Sevgiler tüm kadınlara

4 yorum:

  1. Neden emekçi erkekler günü yok?? Bizim de mi bir fabrikada yangın çıkıp yanmamız lazım yani? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu pek esprilik değil sanırım, insanların ölmesi :(
      Ayrıca ezilen her zaman kadınlar olduğu için, erkeklerin böyle bir güne ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, bu sadece kadınların da güçlü olduğunu hatırlatma günü aslında:)

      Sil
    2. Ben bu ülkede kadınların da erkeğe maddi manevi zarar açtığını biliyorum. Ha elbette bir kadının fiziksel şiddete maruz kalmasını tasvip etmiyorum ama uzunca tartışılır bu mevzu. Tüm kadınların ezildiğini düşünmüyorum açıkçası. Eğitimsizlik ve belli başlı bölgelerin geleneksel anlayışları devam ettiği için Türkiye'de ''belli başlı'' kadınlar hala gereken önemi görmüyor kabul ediyorum. Ama genelleyemem ya. Çoğu için geçerli değil ama kadınlar da melek değil. Önemli olan kadın ya da erkek iyi birer insan olabilmek. Ben sadece olaya espirili bir yaklaşım yaptım ama uzunca tartışılabilecek bir konu bu. Sonuç olarak ben hala erkekler günü de olsun istiyorum yani! geri vites yok :)

      Sil
    3. hahaha peki olsun o zaman:)

      Sil

Yorum yazan ellerinize sağlık:)

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.